Teollisuusompelukoneet ammattikäyttöön

Teollisuusompelukoneita on saatavilla erityyppisiä kuten esimerkiksi tasokone, vapaavarsi-kone ja tolppakone.

ACG Nyström Oy toimittaa teollisuusompelukoneita erilaista tuotantoa varten kuten perinteiseen vaate- ja kenkäteollisuuteen, mutta myös markiisien, telttojen, kuomujen ja suodattimien valmistukseen.

Teollisuusompelukone onkin vahva ompelukone, joka mahdollistaa kaikenlaisten materiaalien työstön. 

Teollisuusompelukoneita on saatavilla erilaisilla tikkityypillä. Tavallisimpia tikkityyppejä ompelukoneille ovat lukkotikki (tikkityyppi 301), ketjutikki.

Tutustu teollisuusompelukoneiden valikoimaamme!

Meiltä myös teollisuusompelukoneiden neulat

ACG Nyström toimittaa ompelukoneet ammattilaisille ja teollisuuden tarpeisiin

Kun ostat ompelukoneesi meiltä, voit olla varma, että kone on testattu ja hyväksytty omien standardimme mukaan niin laadun kuin teknologian suhteen. Kaikilla myymillämme teollisuusompelukoneilla on CE-merkintä.

Toimittajamme ovat johtavia konevalmistajia. Edustamiamme merkkejä teollisuusompelukoneissa ovat muun muassa Pfaff, Juki, Durkopp-Adler, Pegasus, Global ja Strobel.

 

 

 

katso alan koneet


 

Huomioon otettavia asioita teollisuusompelukonetta hankittaessa
Ennen teollisuusompelukoneen hankintaa sinun kannattaa harkita muutamia asioita saadaksesi tarpeitasi parhaiten vastaavan koneen.

Mikä on teollisuusompelukone?


Teollisuusompelukoneet eroavat perinteisistä ompelukoneista monella tavalla. Teollisuusompelukone on erityisesti rakennettu pitkäkestoisia ja ammattimaisia ompelutehtäviä varten, ja näin ollen se on rakennettu erityisen kestäväksi osiensa ja moottorinsa suhteen. Kotiompelukoneet ovat usein nailon- tai muoviosaisia, kun taas teollisuusompelukoneet ovat tavallisesti rakennettu laadukkaista materiaaleista, kuten valuraudasta tai alumiinista.

Erityyppiset teollisuusompelukoneet


Teollisuusompelukoneita on olemassa neljä päätyyppiä.

Tasokone:


Tämä on yleisin tyyppi. Nämä koneet muistuttavat perinteisiä ompelukoneita. Tasokonetta käytetään yleensä tasaisten kangaskappaleiden yhteenompeluun.

Vapaavarsikone:


Näissä koneissa on kapea, vaakasuora pylväs tasaisen pohjan sijaan. Näin kangas pääsee pylvään ympäri ja sen alle. Sylinterin läpimitta vaihtelee välillä 5 cm – 16 cm. Vapaavarsikonetta käytetään lieriönmuotoisten kappaleiden, kuten hihansuiden, ompeluun. Lisäksi se on hyödyllinen paksujen esineiden, kuten satuloiden ja jalkineiden, ompelussa.

Tolppakone:


Näissä koneissa puolat, langankiristimet ja/tai langanohjaimet ovat pystysuorassa pylväässä, joka nousee koneen litteän kannan yli. Pylvään korkeus vaihtelee välillä 10 cm – 45 cm. Tolppakoneita käytetään silloin kun ompelualueelle pääsy on hankalaa, kuten saappaiden ja käsineiden valmistuksessa.

”Varresta poispäin syöttävät”:


Tämä on harvinaisin ryhmä. Koneen käyttäjien on syötettävä materiaali vaakasuoran pylvään akselia pitkin. Koneen malli rajoittaa ommeltavan sauman korkeintaan pylvään pituiseksi, mutta se on hyödyllinen hihojen ja olkasaumojen ompelussa.

Huomionarvoisia asioita teollisuusompelukonetta ostettaessa


Kun tiedät minkä tyyppinen teollisuusompelukone sopii parhaiten tarpeisiisi, seuraava vaihe on valita minkä tyyppinen syöttömekanismi sinun kannattaa hankkia. Erilaiset teollisuusompelukoneet tarjoavat useita materiaalin syöttötapoja.

Tavallisimpia syöttömekanismeja ovat:

 

Alasyöttö:
Syöttömekanismi sijaitsee koneen ompelupinnan alla. Tämä on ehkä kaikkein yleisin syöttötyyppi.

Neulasyöttö:
Itse neula toimii syöttömekanismina, mikä minimoi liukumista ja mahdollistaa useiden kangaskerrosten ompelemisen.

Kolmesyöttö:
Liikkumaton paininjalka korvataan jalalla, joka liikkuu syötteen mukana, minkä ansiosta paksuja, sienimäisiä tai pehmustettuja materiaaleja voidaan ommella helpommin.

Vetäjäsyöttö:
Kone tarttuu suorasaumaiseen materiaaliin ja vetää sitä ommeltaessa. Tämä on hyödyllistä raskaita tuotteita, kuten telttoja, tai erittäin ohuita materiaaleja, kuten ohuita verhoja, ommeltaessa.

Muita huomionarvoisia seikkoja


Joissakin koneissa on automaattisia toimintoja kuten langankatkaisu, tikkilaskuri, automaattinen päättely tai mahdollisuus kuvioiden ohjelmointiin. Lisäksi koneen vahvuuden ja mallin on sovittava yhteen käyttämäsi materiaalin kanssa. Raskaampia koneita tarvitaan usein raskaille materiaaleille, ja tavalliset teollisuusompelukoneet ovat riittäviä kevyemmille materiaaleille.

Myös tikkityyppi tulee ottaa huomioon teollisuusompelukonetta hankittaessa. On olemassa monenlaisia saumatyyppejä, joista kukin tarvitsee yhdestä seitsemään lankaa.

Toinen huomionarvoinen ominaisuus on teollisuusompelukoneen koko ja nopeus. Varmista, että ostamasi koneen koko ja nopeus vastaavat tarpeitasi ja odotuksiasi.

Jos et ole varma, millaisen teollisuusompelukoneen tarvitset, ota meihin yhteyttä. Me autamme sinua löytämään itsellesi sopivimman koneen.

Ompelu yhteystiedot

Guido Amoroso
Myynti ja Tekninen tuki
guido.amoroso@acgnystrom.fi
+358(0)405304939